Tečni kisik za Fabriku vode u Brčkom

Bez autora
Jun 14 2010

U Plazuljama kod Brčkog svečano je puštena u probni rad Fabrika vode, kapaciteta 330 litara u sekundi, koja će prerađivati savsku vodu za potrebe gradskog i prigradskog stanovništva, te lokalne industrije. Ova važna investicija vrijedna je 20 miliona KM, a građanima Brčkog i okolice uskoro će biti dostupne dovoljne količine kvalitetne vode za piće. Da bi proizvodni sistem bio u cijelosti zaokružen, fabrici u Brčkom bio je neophodan tečni kisik koji se koristi kao jedan dio tehnološkog procesa za pročišćavanje savske vode. Znajući da je Messer u BiH vodeći proizvođač i snabdjevač ovim dragocjenim plinom, potpisan je ugovor o isporuci tečnog kisika za fabriku vode u Brčkom. Time je uspostavljena poslovna suradnja i partnerstvo između dvije kompanije koje je zasnovano na međusobnom interesu, ali i potrebi da BiH jača, širi i razvija svoje industrijske kapacitete.

Tečni kisik za Fabriku vode u BrčkomU Plazuljama kod Brčkog svečano je puštena u probni rad Fabrika vode, kapaciteta 330 litara u sekundi, koja će prerađivati savsku vodu za potrebe gradskog i prigradskog stanovništva, te lokalne industrije.

Ova važna investicija vrijedna je 20 miliona KM, a građanima Brčkog i okolice uskoro će biti dostupne dovoljne količine kvalitetne vode za piće.

Da bi proizvodni sistem bio u cijelosti zaokružen, fabrici u Brčkom bio je neophodan tečni kisik koji se koristi kao jedan dio tehnološkog procesa za pročišćavanje savske vode.

Znajući da je Messer u BiH vodeći proizvođač i snabdjevač ovim dragocjenim plinom, potpisan je ugovor o isporuci tečnog kisika za fabriku vode u Brčkom.

Time je uspostavljena poslovna suradnja i partnerstvo između dvije kompanije koje je zasnovano na međusobnom interesu, ali i potrebi da BiH jača, širi i razvija svoje industrijske kapacitete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik